Mohlo by se zdát, že všechna přírodní sladidla jsou skvělá. Příkladem je možné vzít takovou stévii. Na první pohled se zdá, že tohle sladidlo je dokonalé. Na druhý pohled je však zřejmé, že tohle nebude to, co bude sedět každému. Někteří lidé si stěžují na umělý ocas, někomu zase stévie obecně příliš nejede. Tak či tak, ať už vyzkoušíte přírodní variantu tohoto sladidla nebo ne, měli byste si dávat pozor, co vlastně kupujete. Některé produkty totiž nejsou zcela tím, za co se vydávají – přírodním sladidlem.Cukr v různých typech pečiva

Alternativ cukru je mnoho, tak proč právě stévii?

Jak jistě víte, právě tato náhražka klasického bílého cukru je tolik oblíbená, protože jde o přírodní produkt. Na co však lidé nemyslí, jsou obchodní triky výrobců. Ti totiž mohou ošálit méně pozorné konzumenty již obalem. Stačí totiž na obal napsat, že produkt má, co dočinění s touto rostlinou, a rázem lidé nakupují, byť jde o nějaký glukózo-fruktózový sirup, který má kapku extraktu z byliny. Někdy napoví i stévie cena Naklíčeno, která logicky nemůže být příliš nízká, protože zpracování této rostliny není zcela jednoduché.
Ať už se podíváte jiné alternativy, mezi které patří xylitol, sukralóza, čekankový sirup nebo i jiné, zjistíte, že vždy konzumace takové alternativy s určitým kompromisem. Když už to nebude vysoká cena, bude to například náročné trávení nebo třeba nepříliš příjemná chuť. Cukr se jen velmi stěží nahrazuje něčím vhodným, a proto bývá nejlepší naučit se zcela nesladit.zdravé mlsání cukrovinek

Je sladká chuť závislost?

Někteří lidé by vám mohli říct, že nejsou na ničem závislí, pokud tedy nejde o sladké pokrmy. Právě to je takový nešvar všech osob na světě, které si zvykly na to, že sladká chuť je všude dostupná. Dříve však tato chuť byla jenom za odměnu, a to zejména ze sezónních potravin, což však dnes už neplatí. Proto s alternativami velmi opatrně, zejména s produkty, které mají, co dočinění s přírodním původem.